Summer Academy

Van 21 augustus t/m 8 september
Site van De Bijloke, Bijlokekaai 3, Gent

De Summer Academy is een organisatie van het Music Theatre Platform Ghent, een nieuw inititatief van vier Bijlokebewoners: LOD muziektheater (productiehuis), Muziekcentrum De Bijloke (zaal), KASK & Conservatorium Gent (School of Arts) en SPECTRA (ensemble voor hedendaagse muziek). Enoa werkt mee aan de realisatie van de workshop Miniatures en de labs rond WHITE RABBIT en The Unknown Girl. De Summer Academy wordt mede mogelijk gemaakt door partners Port of Ghent, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent en de Vlaamse Overheid.
 
Voor de eerste keer zetten KASK & Conservatorium, Muziekcentrum De Bijloke, SPECTRA & LOD muziektheater op het einde van de zomer hun repetitieruimtes open voor jonge kunstenaars. In samenwerking met verschillende coaches werken ze een maand lang aan nieuwe projecten. Tijdens de Summer Academy organiseren ze tegelijkertijd, in het kader van european network of opera academies, een workshop opera en muziektheater voor een jong publiek en een lab rond de opera The Unknown Girl door Atelier Bildraum & Frederik Neyrinck.

Op ontmoetingsmomenten kan je het werk van de artiesten ontdekken. Toegang is gratis, maar graag reserveren via magalie@lod.be. We spreken 10 minuten voor de start af aan Bijlokekaai 3, Gent. Klik op artiest voor meer info.