Strandjuttend op drift / GEANNULEERD

SPECTRA en G.A.M.E. o.l.v. Filip Rathé

  Speeldata (voorbij)

 • 26/04/2018 20:00
  Gent,
   
 
GEANNULEERD!!
38.000.000 jaar jong, dat is ze, die Middellandse zee, een met verdwijnen gedoemde herinnering aan de 200 miljoen jaar oudere Tethysoceaan. Tempus fugit. Het ‘Mare Nostrum’ is de plas die overblijft na de collisie van drie continenten op drift. En op drift zijn ze, nog steeds, en hoe!

G.A.M.E. en SPECTRA strandjutten samen langs de grillige kustlijn van het ooit roemrijke binnenmeer dat toebehoorde aan een gemeenschap die eertijds manu militari tot eenheid werd uitgenodigd in een welluidende Pax Romana.
De vondsten zijn naast fossiele resten van al dan niet gemeenschappelijke culturele voorouders, recente uniformerende vernislagen en mogelijke kiemen van iets nieuws: eenheid in verscheidenheid in eenheid. Pax Humana?

ManaMa componisten Erika Vega en Nina Fukuoka verklanken in nieuw werk hun reflectie over wat scheidt en bindt. Ze slaan bruggen en bouwen muren tussen werk van o.a. José María Sánchez-Verdú (Esp), Yannis Kyriakides (Cyp), Salvatore Sciarrino (Ita), Georges Aperghis (Grc), Chaya Czernowin (Isr), Zaid Jabri (Syr), Zad Moultaka (Lbn),…© Patrice Van Laethem

Programma

 • Erik Vega (°1987)
  Creatie
 • Nina Fukuoka (°1987)
  Creatie
 • Werk van componisten uit elk van de landen grenzend aan de kusten van Middellandse Zee